Forsvaret skjerper sikkerheten

Norske soldater utstasjonert i FN-leiren i Mazar-i-Sharif får besøk av utenriksminister Jonas Gahr Støre. Nå setter Forsvaret inn ekstra sikkerhetstiltak etter opprøret for to uker siden, som kostet norsk militærpersonell livet.
Foto: Forsvaret/ Morten S. Hopperstad
Beredskapen skjerpes rundt den norske kontingenten i Afghanistan, og man forbereder seg på mulige nye aksjoner, opplyser Forsvaret.
– Forsvarets operative hovedkvarter har en direkte kommandolinje til kontingentledelsen i Afghanistan, opplyser oberst og pressetalsmann Petter Lindqvist til NTB.
Sikkerhetstiltakene kommer som følge av angrepet på FN-kontoret i Mazar-i-Sharif for et par uker siden hvor flere norske tjenestemenn og Taliban-bevæpnede opprørere mistet livet. Angrepet kom som følge av den kristenfundamentalistiske amerikanske pastorens Terry Jones´ koranbrenning.

Hovedkvarteret er den som nå koordinerer arbeidet med identifikasjon etter at en norsk offiser trolig var blant de drepte i angrepet mot FN-kontoret.

Nye demonstrasjoner varslet
Ifølge generalmajor Morten Haga Lunde er det varslet nye demonstrasjoner lørdag, blant annet i Meymaneh, der Norge har en større styrke stående. Sikkerheten rundt disse er nå skjerpet, skriver NTB.