UD: iransk statsavis lyver om norsk møte

Hevder Norge er blitt et fristed for "anti-iranske terrorister", sier lederen for den iranske regjeringens "råd for menneskerettigheter", Mohammad Javad Larijani
Foto: Cyrus Farivar
Teheran Times skrev at den norske ambassadøren hadde sagt han skulle undersøke om Norge tok i mot anti-iranske terrorister. Ifølge Utenriksdepartementet er påstanden blitt kategorisk avvist.
– Norge har blitt et fristed for bandeledere i anti-iranske terrorgrupper, skal Mohammad-Javad Larijani, lederen for den iranske regjeringens “råd for menneskerettigheter”, ha sagt under et møte med Norges ambassadør i Iran. 
Uttalelsene er sitert i den statseide engelskspråklige avisa Teheran Times.
Ukorrekt fremstilling
Teheran Times skrev videre at den norske ambassadøren, Roald Næss, skal ha sagt at Norge ville se nærmere på de såkalte terroristene som hadde etablert seg i Norge, men at norske myndigheter har et godt samarbeid med Interpol.
Underdirektør Frode Overland Andersen ved kommunikasjonsenheten i UD sier imidlertid til Dagbladet at artikkelen ikke gir et korrekt bildet av det samtalen dreide seg om.
– Påstanden fra iransk side om at Norge tar i mot terrorister ble kategorisk avvist av ambassadør Næss, hevder Overland Andersen overfor dagbladet.no