Real Madrid anklager Barcelona for rasisme

I tottene på hverandre: flere av Real Madrids spillere skal ha blitt kalt "svarting" og "ape" under forrige ukes seminfinale i Champions League. Stemningen foran kveldens returoppgjør på Camp Nou i Barcelona er svært opphetet
Foto: flickr.com
– Flere av spillerne våre ble utsatt for rasistiske kommentarer, ifølge assistenttrener Aitor Karanka.
I kveld møtes erkefiendene Barcelona og Real Madrid for fjerde gang på litt over to uker. Temperaturen er svært høy etter Jose Mourinhos bitre angrep på Barcelona etter 2-0-tapet på Santiago Bernabeu, hvor portugiseren hevder de får hjelp av det europeiske fotballforbundet (UEFA) og dommerne.

Rasismeutsatt
Assistenttrener Aitor Karanka vil nå lede laget etter at UEFA har utestengt Mourinho grunnet portugiserens kontroversielle uttalelser, som også omfatter anklager om at enkelte av Madrid-spillerne skal ha blitt utsatt for rasistisk hets. 
Karanka støtter også sin overordnendes linje og langer ut mot Barcelona.
– UEFA burde tatt grep og nektet disse spillerne å være på banen når flere av våre spillere ble utsatt for rasistiske kommentarer, sier han ifølge nyhetsbyrået AFP.

UEFA må se på saken
Barcelona-trener Pep Guardiola mente UEFA måtte se på saken da han ble konfrontert med rasismeanklagene under gårsdagskveldens pressekonferanse på Camp Nou.
– Jeg kjenner spillerne mine. De er eksempler på profesjonalitet og ærlighet og vet at vi spiller for hele verden. Jeg kjenner spillerne og vet dette handler om å spille fotball. UEFA må bestemme og finne ut av det, ingen andre, sier han til den spanske sportsnettavisen marca.es.