Langer ut mot palestinsk forsoningsavtale

Går likevel ikke inn for anerkjennelse: Arbeiderpartiet stemte i går mot representantforslaget fra Bård Vegar Solhjell og Audun Lysbakken om anerkjennelse av Palestina som egen stat (Foto: Illustrasjon).
Foto: Jessica Allande
Ny regjering, felles sikkerhetsstyrke og valg innen ett år er blant målene etter at de palestinske gruppene Fatah og Hamas har undertegnet en forsoningsavtale.
Israel går hardt ut mot avtalen, som sier vil ødelegge for fred mellom israelere og palestinere. Israel, som ser Hamas som en terrororganisasjon, nekter å ha noe med dem å gjøre.

– Jeg ber Abu Mazen (palestinernes president Mahmoud Abbas) om fullt ut å oppheve avtalen med Hamas og velge veien til fred med Israel, sa Netanyahu etter samtaler med Tony Blair, Storbritannias tidligere statsminister som nå er spesialutsending for den såkalte Midtøstenkvartetten.

Uakseptabel innblanding
Fatah reagerer sterkt på det de mener er «uakseptabel innblanding» fra israelsk hold.
– Netanyahu må respektere viljen til det palestinske folket og stanse den uakseptable innblandingen i palestinernes indre anliggender, sier Azza al-Ahmad, som leder Fatahs delegasjon i Kairo, ifølge NTB.