Tyrkias ambassadør i Østerrike inn på teppet

Tyrkias president Abdullah Guls statsbesøk i Østerrike var preget av diplomatisk kontrovers etter at den tyrkiske ambassadøren i landet brøt vanlig protokoll og kom med sterk kritikk av integreringspolitikken og hvordan tyrkerne behandles i Østerrike. Gul maner nå til sterkere toleranse landene imellom.
Foto: flickr.com
Sterk kritikk av Østerrikes behandling av tyrkere førte til diplomatiske komplikasjoner. Nå har den tyrkiske regjeringen valgt å la sin ambassadør i Wien gå.
0Shares
Kadri Ecvet Tezcan trekker seg som tyrkisk ambassadør i Østerrike etter å ha utløst sterk kontrovers grunnet kritiske kommentarer til landets offisielle integreringspolitikk, skriver den engelskspråklige tyrkiske avisen Today's Zaman.
Tezcan skal ha uttalt til Die Presse at “folk med tyrkisk opprinnelse blir behandlet som et virus” og kommet med kritikk av landets partipolitikk, som ifølge han “ikke gjør nok for å stoppe de høyreekstreme kreftene i landet”.

Statsbesøk ble avgjørende

Kommentarene har skapt en vanskelig diplomatisk situasjon mellom de to landene, ikke minst fordi de kom i forbindelse med den tyrkiske presidenten Abdullah Güls offisielle statsbesøk i Wien. Gül selv manet til økt toleranse blant østerrikerne.
– Tyrkerne ble invitert hit til å gjenoppbygge dette landet. Og selvsagt skal de lære seg språket og integrere seg i landet de bor i. Men da må de få sjansen, sa han til Today's Zaman.