Frankrike vil utvise 28 000

Tøffere linje: Frankrikes innenriksminister vil slå hardt ned på ulovlig innvandring
Foto: Flickr
- 80 prosent av alle gatetyverier i Paris begås av mindreårige rumenere, sier Frankrikes innenriksminister Claude Guéant (bildet), som vil slå hardere ned på ulovlig innvandring og utvise flere.
0Shares

Frankrike innførte i fjor en ny utlendingslov som gjorde det lettere å utvise papirløse og frata innvandrere statsborgerskapet.

– Målet for i år er 28 000 utvisninger, sier innenriksminister Claude Guéant til avisen Le Journal du Dimanche.

Frankrike kom i fjor på kant med EU-kommisjonen etter at landet besluttet å rive en rekke uformelle leirer der romfolk hadde slått seg ned. Innenriksministeren varsler at regjeringen fortsetter den harde linjen. Han går samtidig i rette med Front National.

– Marine Le Pen (leder for Front National, journ.anm.) mangler en retningsgivende tanke for innvandringspolitikken. Partiet vil stenge grensene, men glemmer at de fleste franskmenn setter pris på å kunne reise til Belgia eller på ferie til Italia uten pass.

Minister Guéant vil gjøre det enda vanskeligere å komme seg ulovlig inn i Frankrike. Samtidig vil han satse på målrettet innvandring for å få arbeidskraft til sektorer som byggebransjen og IT-bransjen. Han avviser imidlertid at han ser seg som det folkelige høyres nye yndling.

– Jeg vil håndheve loven og ta tak i problemene i Frankrike. Det er verken høyre- eller venstrepolitikk. Det er rett og slett jobben min, sier han.