Syrisk aktivist var amerikansk blogger

Den syriske lesbiske aktivisten Amina Abdallah Arraf var en fiktiv person funnet opp av den amerikanske bloggeren og studenten Tom MacMaster
Foto: Skjermdump
Den lesbiske bloggeren Amina Abdallah Arraf, som angivelig skulle ha blitt utsatt for forfølgelse i Syria, viste seg i virkeligheten å være en førti år gammel amerikansk mann.
0Shares

Amerikanske Tom MacMaster innrømmet i går å ha skapt bloggen «Gay Girl in Damascus», og at Amina Abdallah Arraf ikke er en virkelig person. Han valgte å avsløre identiteten sin etter at amerikanske journalister hadde konfrontert ham med elektroniske spor som pekte mot at han sto bak bloggen, skriver New York Times.

Flere medier i Norge og verden har slått opp historien om den angivelig 35 år gamle syriske aktivisten, men nå viser det seg altså at det hele var en bløff.

– Det hele begynte med at jeg la merke til at da jeg kommenterte på situasjonen i Midt-Østen under et angloamerikansk navn, ble jeg fort beskyldt for å være fordomsfull. Dermed opprettet jeg en identitet under navnet Amina Arraf. Da ble reaksjonene på det jeg skrev plutselig helt annerledes, og karakteren begynte etter hvert å leve sitt eget liv, forteller han på bloggen.

Den førti år gamle studenten innrømmer at han har svært dårlig samvittighet for å ha forledet så mange mennesker.

– På sett og vis føler jeg meg som det verste mennesket i verden. Jeg har såret mange, ikke minst folk som så på “meg”, da jeg var henne, som en god venn, skriver han.