Kirkevekst tross forfølgelse

En armensk-ortodoks kirke i Esfahan i Iran. Armenerne er en av de få kristne grupper i Iran som tolereres av prestestyret. Konvertitter fra islam kan vente seg lange og harde fengselsstraffer eller henrettelse
Foto: Ivan Mlinaric
Flere iranere blir kristne, tross sterke restriksjoner på religionsfriheten i landet.
0Shares
Ifølge en rapport fra den kristne menneskerettighetsorganisasjonen Christian Solidarity Worldwide (CSW) har flere kristne blitt fengslet i Iran i løpet av 2011 enn i noe annet land i Midtøsten. 
Likevel konverterer stadig flere iranere over til kristendommen, skal vi tro nettstedet worthynews.com.
Spesielt siden det omdiskuterte valget i 2009 som førte til massive protester mot det sittende prestestyre, har tusentalls av iranere vendt seg til den kristne tro, skriver nettstedet.
– Før revolusjonen lovet presteskapet at alt ville bli bra bare de kom til makten. Siden den gang har vi ikke sett annet enn krig, kamp, hat og internasjonal isolasjon. Nå tørster innbyggerne etter forandring, sier en talsmann for den kristne iranske menigheten Elam Ministries til worthynews.com.
Strenge straffer
Iranske muslimer som konverterer til andre religioner kan i de verste tilfellene bli anklaget for blasfemi og risikerer å bli henrettet dersom de blir kjent skyldige. 
Situasjonen for kristne minoriteter og iranske jøder beskrives også av flere NGOer og internasjonale vaktbikkjer som vanskelig. I mars i år ble en jødisk kvinne og hennes kristne iranskfødte mann av armensk opprinnelse henrettet i Evin-fengslet i Teheran ifølge Human Rights Activists News Agency. Offisielt skal paret ha blitt henrettet for utenomektenskapelig sex, noe som betyr livsvarig fengsel eller henrettelse i Iran, men flere menneskerettighetsgrupper hevder nå religion var hovedårsaken.