Innvandringen til Australia halvert

Sydney er den største byen i Australia og har lenge vært en multikulturell møteplass. Her fra Haymarket i sentrum av byen
Foto: Wikimedia Commons
Nettoinnvandringen til Australia er i fritt fall. Den kraftige anti-innvandringsretorikken de siste årene kan være noe av forklaringen, skriver avisen The Age.
0Shares

I 2008 fikk Australia 316 000 nye innbyggere. Tallet i fjor var nede i 171 000. Den labre innvandringen ser ut til å fortsette i 2011, viser tall fra Det australske statistikkbyrået ifølge The Age.

Tallene tyder på at anti-innvandringsretorikken fra Det australske arbeiderpartiet (ALP) under valgkampen i fjor kan ha påvirket utlendingsmyndighetene til å vurdere innvandrere strengere, eller også at innvandrere i mindre grad ønsker å komme til Australia, skriver den australske avisen. Det kan også være en kombinasjon av de to faktorene som gjør at innvandringstallene er raskt på vei ned.

– Misbruk
En talskvinne for innvandringsminister Chris Bowen sier ifølge avisen at den kraftige tilbakegangen i innvandringen er en følge av lovendringer som er blitt innført for å takle problemer knyttet til misbruk av studentvisum.

Opposisjonen, anført av Tony Abbott, leder i Det liberale partiet (LPA), har tidligere krevd et tak for nettoinnvandringen på 170 000 personer per år, men fikk da kraftig kritikk av sine støttespillere i næringslivet, som fryktet mangel på faglært arbeidskraft.