Azmeh Rasmussen trakassert under fredagsbønn

Gir den truede homoaktivisten full støtte: Sara Mats Azmeh Rasmussen.
Sinte unge menn truet og spyttet på den muslimske homoaktivisten Sara Mats Azmeh Rasmussen utenfor en moské i Dublin.
Norsk-syreren har vært i Irland for å holde en fredelig demonstrasjon utenfor Islamic Cultural Centre, der hun krever anerkjennelse for homofile muslimer.
Men istedet for debatt har Azmeh Rasmussen blitt utsatt for verbal og fysisk trakassering, skriver VG Nett.
– En mobb har samlet seg rundt meg. De har revet fra meg plakaten min, kalt meg for en gris, spyttet på meg og truet meg, sier Rasmussen til VG Nett på telefon fra Dublin.
Lider av sykdom
IRN har nektet å kommentere saken, og i stedet sendt VG Nett en tidligere uttalelse, der de ikke tar avstand fra dødsstraff, men skriver at de «hverken ønsker eller søker dødsstraff for homofile».
Generalsekretæren i det europeiske Fatwa-rådet, Sheikh Hussein Halawa, gikk med på å møte Rasmussen. Hussein fortalte henne at hun led av en sykdom, og at det kan ta flere år før Fatwa-rådet vil konkludere om dødsstraff.
Ute å kjøre

Stortingsrepresentant Arild Stokkan-Grande (Ap) er en av de som har fulgt Rasmussens aksjoner gjennom flere år. Han er oppgitt over Islamsk Råds opptreden i saken.
– Her hadde Islamsk Råd Norge en gylden mulighet til å stille seg i bresjen internasjonalt og være en pådriver for større toleranse. I stedet motarbeider de en slik prosess. Å ta avstand fra dødsstraff skal være en smal sak. Dersom de ikke evner det er de virkelig ute å kjøre, sier Stokkan-Grande til VG Nett.