Engelsk-tamiler raser mot regjeringen

Opptøyene og plyndringen i Sør-London har gått utover mange butikker eid av innvandrere.
Foto: flickr.com
Flere talspersoner for Londons tamilske miljø sier seg svært misfornøyde med hvordan myndighetene taklet forrige ukes opptøyer.
0Shares

Av de totalt 150.000 med tamilsk opprinnelse i hele Storbritannia bor godt over halvparten i London. Igjen er mange av disse selvstendig næringsdrivende med fast adresse i innvandrertette bydeler i Sør-London, bydeler som var sterkt utsatt under forriges ukes opptøyer og plyndringer. Nå raser et stort flertall av de tamilsk-britiske butikkeierne mot kaoset og politimangelen som rådet under opptøyenes verste dager, skriver Tamil Net.

Gullsmed Kanagaratnam Paramanathan var en av de næringsdrivende i Croydon som fikk besøk av statsminister David Cameron. Engelsk-tamilen sier han uttrykte klart sin misnøye til statsministeren på vegne av både tamilske og andre butikkeiere.

– Vi hadde to netter med sammenhengende vold før opptøyene uten at man fra myndighetenes side foretok seg noe. Vi ser på situasjonen med svært stor bekymring, sa han opprørt til Tamil Net.

Vanskelig å tro på løfter
 
Statsministerens lovnader om mer orden finner man vanskelig å tro på.

– Vi ser dette som en følge av nedskjæringene man i årevis har gjort i London-politiet. Mine ansatte i Croydon-butikken ringte etter bistand sju på kvelden, men politiet kom først ved midnatt, påpekte Jeya Kumar, daglig leder i den tamilskeide dagligvarekjeden Best Foods.

Kannappar Jeyanthan, leder i Croydon Tamil Business Forum, uttrykte også sin vrede i et intervju med The Guardian. Jeyanthan har bodd flere tiår i Sør-London, og opplevde de siste store opptøyene i 1983.

– Folk her føler seg sviktet og er veldig sinte. Mange familier som driver sine egne bedrifter mistet alt det de eide da de flyktet fra krigen på Sri Lanka, bare for å oppleve det samme igjen i et land man trodde var trygt. Jeg håper regjeringen nå vil gi butikkeierne som har fått sitt levebrød ødelagt økonomisk hjelp til å gjenoppbygge sine bedrifter, uttalte han The Guardian.