Flyktninghjelpen: Koronaviruset vil ta mange flyktningliv om vi ikke handler nå

Når viruset slår til mot overbefolkede bosetninger i land som Iran, Bangladesh, Afghanistan og Hellas, vil konsekvensene være brutale. (Illustrasjonsfoto)
Foto: Artshaus
Jan Egeland i Flyktninghjelpen frykter at mange flyktninger vil dø av koronaviruset. Generalsekretæren krever handlinger fra nasjonale myndigheter.
26Shares

– Mens verdens statsledere jobber med å unngå et skrekkscenario innenfor egne landegrenser må de ikke snu ryggen til de som bor utenfor grensene. Vi må stå i internasjonal solidaritet med folk på flukt gjennom denne veldig usikre perioden, sier Egeland i en pressemelding.

Flyktninghjelpen fremhever at det vil få dramatiske konsekvenser for menneskeliv hvis koronaviruset rammer overbefolkede flyktningleirer som har dårlige hygiene- og sanitærfasiliteter.

– Når viruset slår til mot overbefolkede bosetninger i land som Iran, Bangladesh, Afghanistan og Hellas, vil konsekvensene være brutale. Vi må handle nå, krever generalsekretæren og fortsetter:

– Det vil også føre til massedød når viruset når deler av Syria, Jemen og Venezuela hvor sykehus har blitt bombet og helsesystemet har kollapset.