Cain vant republikansk prøvevalg

 
Foto: Gage Skidmore
For snart tre år siden ble Barack Obama historisk som USAs første svarte president. Nå sikter Herman Cain mot å bli republikanernes første svarte presidentkandidat. 
0Shares

Cain, som blant annet har vært administrerende direktør i Godfather’s Pizza, vant helt overraskende over Texas-guvernør Rick Perry i et republikansk prøvevalg i Florida nylig, melder nyhetsbyrået Reuters.

Cain fikk 37 prosent av stemmene, mot 15 prosent for Perry og 14 prosent for Romney. Helt bakerst kom norskættede Michele Bachmann med ett prosent.
Handler om å få ut et budskap
Prøvevalget er en lokal popularitetstest som ikke har noen betydning for utfallet av nominasjonskampen. Alt den viser, er hvor sterkt kandidatene står blant republikanske partiaktivister i delstaten mange måneder før kampen starter for alvor.
For republikanernes kometkandidat handler det hele om å kunne nå frem til folk.

– Å ha noe å si er mer effektivt enn ha masse kampanjepenger. Hvor andre kandidater bruker masse på valgkampskampanjer, så har vi kjørt rundt hele delstaten, og snakket og diskutert med vanlige Florida-beboere, sier Cain til Fox News for å forklare den plutselige suksessen.