Syriske flyktninger får portforbud i Libanon

Koronautbruddet har ikke gjort saken bedre for de syriske flyktningene som befinner seg i Libanan.
Foto: Flyktning
Libanesiske myndigheter har innført koronarestriksjoner som utelukkende er rettet mot syriske flyktninger, ifølge Human Rights Watch.
26Shares

Det befinner seg mellom 1,5 og 2 millioner syrere i Libanon, og nesten 1 million av dem er FN-registrerte flyktninger.

Gjentatte ganger har menneskerettighetsgrupper beskyldt den libanesiske regjeringen for å presse flyktningene til å returnere til Syria, selv om den ni år lange krigen der fortsatt ikke er over.

Koronautbruddet har ikke gjort saken bedre for de syriske flyktningene som befinner seg i landet. Siden starten av mars har minst åtte kommuner innført portforbud som begrenser flyktningenes bevegelsesmulighet til bestemte tider på døgnet, ifølge Humans Rights Watch.

I byen Brital, i Øst-Libanon, tillater kommunale myndigheter at syrere kun får bevege seg ute mellom klokken 9 og 13, ifølge HRW. Det landsomfattende portforbudet gjelder mellom klokken 19 og 5.

– Det er ingen holdepunkter for at ytterligere portforbud for syriske flyktninger vil bidra til å begrense spredningen av covid-19, sier Nadia Hardman i HRW.

Hun legger til at for å begrense smitten krever det at alle må få tilgang til test- og behandlingssentre.

Libanon har så langt registrert 494 smittetilfeller av koronaviruset og 16 koronarelaterte dødsfall. Ifølge HRW er ingen flyktninger registrert smittet.

En av de døde er Filippinenes ambassadør til Libanon, opplyser det filippinske utenriksdepartementet.