Fra Hollywood til grensevakt

 
Foto: John Cameron
59-årige Steven Segal (bildet) er kjent som actionstjernen bak kassasuksesser som Under Siege og The Patriot. Nå skal han representere lovens lange arm – på ordentlig.
I går ble Segal sverget inn som visesheriff i Hudspeth County i Texas, skriver The Daily Telegraph. Hudspeth County ligger like ved Mexico, noe som betyr at Segal som visesheriff vil få en 158 km lang grense å vokte, og blant annet få i oppgave å arrestere folk som kommer seg uten innreiseebevis til USA. 
Ifølge sheriffkontoret vil den tidligere actionstjernen, som blant annet har svart belte i kampsporten aikido, jobbe fulltid.

Sann patriot

For Segal er dette ikke første gang han jobber i politiet. Tidligere har han vært ansatt ved sheriffkontoret i Jefferson Parish i delstaten Louisiana. En jobb han bruke som inspirasjon da han laget reality-TV-showet Lawman.

– For meg er det helt klart at Segal ikke gjør dette som berømmelsen skyld. Han har et ærlig ønske om å hjelpe sitt land, sier Segals kommende sjef og sheriff i Hudspeth County, Arvin West, til The Daily Telegraph.