Satte håndjern på svart lege som jobbet mot korona blant hjemløse

Slik så det ut da en politimann satte håndjern på en afro-amerikansk lege som håndterte COVID-utstyr i Miami.

Hendelsen, som involverte en politimann og en lege, skal nå etterforskes av Miami-politiet, melder The Hill.

Videoen er lagt ut både i ABC News og Sky News. Legen som blir konfrontert av politimannen og deretter satt håndjern på, er en som jobber ved helseavdelingen University of Miami. Ifølge Sky News har legen testet hjemløse for korona i storbyen.

Videoen viser legen mens han blir satt i håndjern utenfor sitt hjem. Konfrontasjonen skal ifølge legen ha skjedd fordi han ikke tiltalte politimannen på “riktig måte”. Etter at legitimasjon var vist, skal hånjernet blitt fjernet, og politimannen forlatt stedet.

Uforståelig

Utrop sendte videoen til samfunnsdebattant Shakeel Rehman, som mener det hele gir ingen mening.

Samfunnsdebattant Shakeel Rehman stiller seg uforstående til arrestasjonen.
Foto : Gitte Paulsbo

– For meg virker det uforståelig at politiet skal arrestere en lege som skal ha prøvd å beskytte de svakeste i samfunnet mot korona viruset ved å tilby dem testing. Hva er politiets begrunnelse? Legen skal jo ha applaus egentlig, sier han til Utrop.

Hendelsen fletter seg til andre liknende saker, hvor afro-amerikanske menn blir utpekt som kriminelle, og blant annet lar være å bruke ansiktsmaske under pandemien.

– Vi i Miami-politiet har ved flere anledninger fått klager fra lokalbefolkningen om ulovlig tømming av brukt utstyr. Dette skal ha vært foranledning til arrestasjonen. Samtidig godtar vi ingen form for raseprofilering, og vi kommer til å granske episoden internt, melder politisjef i Miami, Jorge Colina, i en videomelding på Facebook.