Tysk delstat vil la migrantleger arbeide mot korona

Stadig flere tyske leger og sykepleiere blir syke eller blir satt i karantene, og mangelen på medisinsk personell legger press på helsevesenet.

Ifølge The Guardian går myndighetene i delstaten Sachsen i front i en kampanje for å få flere leger med migrantbakgrunn inn i den regulære lege- og sykepleierstaben for å kompensere for det midlertidige tapet av personell.

– Vi oppfordrer alle utenlandske leger som allerede bor i Sachsen, men som ennå ikke har fått medisinsk lisens, til å hjelpe i kampen mot koronaviruset, går det frem i en videomelding fra legeforeningen i Sachsen.

14.000 syriske leger

Noe av det som gjør kampanjen spesiell er at delstaten domineres politisk av det høyreradikale og innvandringskritiske AfD (Alternativ for Tyskland), og hvor det enda mer ytterliggående og anti-islamske Pegida har hatt sterk oppslutning.

Ifølge Facebook-gruppen Syrian Doctors in Germany har 14.000 av landets syriske flytkninger medisinsk utdanning, og venter på å få godkjent lisens.

En av disse er Safwan Adnan Ali, som studerte medisin i hjembyen Latakia, og som flyktet først til Irak for å unngå militærtjeneste. I nabolandet praktiserte han som lege, før han igjen flyktet til Tyskland.

– Når kampanjen kom tenkte jeg at jeg virkelig kunne tenke meg å hjelpe. Jeg trenger å gjøre noe nyttig, og vil gi noe tilbake til landet som har hjulpet meg så mye, så jeg sendte CVen min umiddelbart, sier han til The Guardian.