Derfor ble Rohingya flyktninger forlatt til sjøs

«Hvor enn du drar er du en flykning. I Myanmar er du en flykning, i Bangladesh er du en flykning, i båten og i Malaysia er du også ansett som en flykning. Du vil dø samme hvor du reiser,» sa menneskesmuglerne.
Foto: Bangladesisk kystvakt
– Vi måtte sitte sånn, sier 14 år gmale Amina, mens hun holder knærne tett inntil brystet. – Leggene til mange hovnet opp og ble paralysert. Noen døde og ble kastet i sjøen. Vi var til sjøs med mennesker døende hver dag.
0Shares
Majoran Vivekananthan
Latest posts by Majoran Vivekananthan (see all)

14 år gamle Amina (anonymisert) er en av de rundt 400 overlevende som først hadde blitt nektet å gå i land i Malaysia, men som til slutt ble reddet av den bangladeshiske kystvakten 15. april.

– Folk hovnet opp og ble lamme i beina. Noen døde og ble kastet på sjøen. Vi drev rundt på havet med mennesker som døde hver dag, sier hun ifølge Leger Uten Grenser.

Rohingyaene, opprinnelig fra Myanmar, var på vei fra flyktningleirer i Bangladesh. De fleste var mellom 12 og 20 år, og noen var enda yngre.

Båten ble nektet å legge til i Malaysia, eller andre steder, og snudde etter hvert tilbake mot Bangladesh. Noen dager før de nådde Bangladesh, forlot de fleste smuglerne båten. Rohingyaene om bord ble forlatt sultende.

Etter å ha mottatt rapporter om at båten drev utenfor sørkysten av Bangladesh, reddet den bangladeshiske kystvakten de rundt 400 gjenværende. De får hjelp og blir satt i karantene i 14 dager før de blir returnert til familiene sine i Bangladesh.

Les hele saken hos Leger Uten Grenser.