Sang doneres til barna i Moria

Artisten var i studio i Ålesund for å spille inn sitt neste album Det nye nord. I stedet for å fullføre albumet ble sangeren og låtskriveren fra Senja nødt til å tenke nytt.

Samtidig raste  debatten om flyktningleiren Moria og Norges ansvar for å ta hånd om enslige mindreårige på flukt fra sitt eget hjemland.

Resultatet ble at “Ikkje en sang” ble sluppet ut sist lørdag gjennom aksjonen Evakuer barna fra Moria nå.

– Egentlig skulle ikke sangen gis ut før til neste år, men det er jo nå den er aktuell, forteller Moddi til indianer.nu.

– Det at økonomien har kollapset i musikkbransjen betyr ikke at verdien av musikk er noe mindre. Jeg håper denne sangen kan være med å rette oppmerksomheten vår mot en av de mest vanskeligstilte i en allerede vanskelig tid.

Handler om urett

Sangeren har ikke sittet stille i karantenetiden. Allerede noen få dager etter at Norge ble stengt ned og albuminnspillingen avsluttet, spilte han inn over 300 000 kroner til Kirkens Nødhjelp gjennom en strømmekonsert fra sin egen stue.

Senere bidro han til avisen Vårt Lands salmedugnad, med over 120 000 visninger av den nykomponerte “Havsalme” på noen få uker. Nå kommer altså “Ikkje en sang” til støtte for organisasjonen Dråpen i havet.

– Teksten handler om hvor hjelpesløs man føler seg når man ser urett i verden og føler at man ikke kan gjøre noe med det. Grasrotbevegelser og aktivisme er fint, men det som trengs er politisk handling. Alt for ofte sitter maktmenneskene og toer sine hender, samtidig som de snakker om hvor fint det er at folk engasjerer seg. Men det er de som sitter med nøkkelen til virkelig forandring.