– Frastøtende av Blatter

Kommer med sterk kritikk: David Beckham synes uttalelsene til FIFA-president Sepp Blatter om rasisme er skadelig for fotballsporten.
Foto: David Cornejo
Fotballstjerne fordømmer FIFA-presidentens bemerkninger om rasisme på fotballbanen.
0Shares

Sepp Blatter skapte storm da han tidligere denne uka nærmest avskrev rasisme som problem på fotballbaner verden rundt. Kritikken har kommet fra flere hold, og nå har også en av fotballverdenens største profiler, David Beckham, sagt sin klare mening om saken.
– Jeg synes kommentarene hans var frastøtende, og mange med meg har sagt det, sier Los Angeles Galaxy-proffen ifølge ESPN.
I hardt vær: FIFA-president Sepp Blatter, her fotografert sammen med FIFA-troféet og FNs tidligere generalsekretær Kofi Annan, er i hardt vær etter uttalelser som mange har sett på som en bagatellisering av rasismeproblematikken i fotballen. Noen har gått så langt som å kreve sveitserens avgang.
Foto : United Nations Information Service
Særlig er det uttalelsene om at “hva som sies på fotballbanen kan løses med et enkelt håndtrykk” og “at det finnes ingen ting som rasisme i fotballen, bare ukorrekte gester”, som har falt Beckham og andre tungt for brystet.
– Jeg tror ikke uttalelsene er særlig bra for sporten. Det er og har åpenbart vært rasisme i fotballen og i samfunnet generelt de siste årene, sier Beckham til ESPN.

Hevder seg misfortstått
I ettertid forsøker den sveitsisk-fødte FIFA-presidenten å ro seg bort fra polemikken uttalelsene har skapt.
– Kommentarene mine er blitt misforstått. Hva jeg sa er at noen ganger så kan spillere gjøre og si ting i kampens hete, som man senere angrer på og ber om unnskyldning for. Jeg vil fortsette å kjempe mot denne pesten og sparke rasismen ut av fotballen, heter det i en pressemelding ute på FIFAs hjemmeside.