For første gang i den arabiske verden: Tunisia godkjente likekjønnet ekteskap

Et tunisisk-fransk homofilt ektepar fikk sitt ekteskap godkjent i Tunisia, til tross for at landet ikke anerkjenner par av samme kjønn.

Ifølge LGBTQ Nation handler det om et fransk-tunisisk homofilt par som fikk ekteskapspapirene sine godkjent i Tunisia.

Avgjørelsen skaper oppsikt ettersom homofili er ulovlig i landet og kan straffes med inntil tre års fengsel. Lhbtq-personer utsettes for diskriminering på ulike plan, og tunisiske myndigheter godkjenner ikke samboerskap eller ekteskap mellom to av samme kjønn.

Stort skritt

Organisasjonen Shams, som jobber for avkriminalisering av homofili i Tunisia, ser dette som som et stort skritt for homofile tunisiere.

– For første gang er et ekteskap mellom folk av samme kjønn fått lovlig anerkjennelse i Tunisia og i den arabiske verden, kunngjorde lhbtq-organisasjonen i en Facebook-post (se skjermdump).

Liknende tilfeller med godkjenning av likekjønnede ekteskap har også skjedd i land som Russland, som heller ikke gir ekteskapslisenser til likekjønnede par. To russiske statsborgere giftet seg i Danmark, og fikk en sivil tjenestemann til å registrere ekteskapet. Russisk lov krever at staten anerkjenner utenlandsinngåtte ekteskap.