Strides om Suárez’ rasismestraff

Skal ha kalt motspiller "nigger": Uruguays landslagsspiss Luis Suarez- her avbildet under VM i Sør-Afrka- spiller til daglig i Liverpool. Han er nå anklaget for å ha kommet med nedsettende kommentarer om hudfargen til Manchester Uniteds Patrice Evra. Saken er nå under etterforskning.
Foto: Globovision
Norske fotballprofiler uenige om det som har blitt fotballens hittil strengeste "rasismedom".

Liverpool-spiss Luis Suárez´ åtte kampers karantene for rasistiske bemerkninger mot Patrice Evra debatteres fortsatt. Enkelte eksperter mener straffen var på sin plass, andre synes den er for streng.
Også her hjemme går rundgangen. Fotballkommentator Petter Myhre mener det er et hardt slag for Suárez å bli linket til rasisme.
Tar for hardt i, sier den tidligere Blackburn- Nottingham Forest- og Derbyproffen Lars Bohinen, som mener dommen ble brukt til å statuere et eksempel.
Foto : Alexander Ottesen
– Ingenting verre enn rasisme i idretten, og det er det verste en kan ha på seg både som spiller og person, sier han til tv2.no.

Enorm oppmerksomhet
Saken har fått enorm oppmerksomhet i media rundt om i verden. Engelske fotballmyndigheter har måttet tåle kritikk fra flere som mener at bevismaterialet i saken er for tynt i forhold til straffen. 

Myhre er likevel klar på at dersom det foreligger bevis som tilsier at forseelsen har funnet sted, så er det riktig å straffe Suárez knallhardt.

– Jeg presiserer at jeg ikke har bakgrunn til å ta stilling til hva som er rett og galt i saken. Men når en først skal straffe noen for rasisme, må folk legge merke til det. Enten gir de en streng straff, eller ingen straff, sier han til tv2.no.

Usikkerhet
Eks-landslagskeeper Erik Thorstvedt er enig, men overrasket over at dommen ble så streng.
– Det har vært så mange usikre elementer i saken og mye snakk om de kulturelle betydningene av begrepene, sier den tidligere Tottenham-keeperen. til tv2.no.

Lars Bohinen synes FA tar for hardt i når fotballforbundet gir Suárez åtte kampers karantene.
– Straffen er i overkant. Åtte kampers karantene og 40.000 pund i bot for å si ett ord. FA har nok tatt i for å statuere et eksempel, sier den tidligere englandsproffen.

Skeptisk

Helt greit med åttekamperskarantene for Suarez, mener tidligere VIF-trener og TV2s fotballekspert, Petter Myhre.
Foto : Kjetil Ree

Tidligere Liverpool-spiller Vegard Heggem er også skeptisk til FAs håndtering.
– Hvis dommen er basert på påstand mot påstand, så er det oppsiktsvekkende at FA dømmer så strengt. Komiteen må forholde seg til det som er faktiske bevis, og saken må bygges på et godt bevisgrunnlag, sier Heggem til tv2.no.