Voldelige protester i Minneapolis etter politidrap på farget mann

Nasjonalgarden i Minneapolis tilkalles etter at protestene i kjølvannet av politidrapet på afro-amerikaneren George Lloyd har blitt voldelige.

Ifølge NBC har ordfører Jacob Frey bedt Nasjonalgarden om å gripe inn i byen etter at protestene i kjølvannet av dødsfallet til George Floyd har utviklet seg i voldelig retning.

– Vi kan ha fredelige demonstrasjoner. Men jeg må også sørge for sikkerheten til alle i byen, sier han ifølge NBC.

Situasjonen eskalerte onsdag med en dødelig skyting nær stedet der demonstrasjonene foregår, samt omfattende plyndring, branner og bruk av tåregass.

– Jeg kan ikke risikere sikkerheten til uskyldige folk, sier Frey.

Én mann er skutt og drept og flere er pågrepet, opplyser politiet, som tok i bruk tåregass og gummikuler mot demonstrantene, ifølge Aftenposten.

Guvernør Tim Walz oppfordret folk til å forlate området i nærheten av politistasjonen der de fire politimennene som pågrep 46 år gamle George Floyd, jobbet.

Krever pågripelse

Videoen som viser arrestasjonen og den svært brutale behandlingen som endte i drapet av afro-amerikaneren George Lloyd har skapt sinne på sosiale medier, og ført til de etterhvert voldelige opptøyene.

Ordfører Frey krever at politibetjenten som satte kneet sitt på nakken til Floyd skal pågripes.

– George Floyd fortjener rettferdighet, det afroamerikanske miljøet fortjener rettferdighet og byen vår fortjener rettferdighet, sier ordføreren.