Angivelige høyreekstreme for retten etter politikerdrap i Tyskland

Mannen som angivelig skal ha utført drapet, kjent som Stephan E, skal ha vært sint på Lübcke på grunn av hans innvandringsvennlige politikk.
Foto: Sascha Kohlmann
Tirsdag begynte rettssaken etter drapet på CDU-politikeren Walter Lübcke. To menn, som antas å være høyreekstreme, er tiltalt i saken.
11Shares

Lübcke (65) var leder for regionaladministrasjonen i byen Kassel og ble skutt i hodet på sin egen balkong 2. juni i fjor.

Mannen som angivelig skal ha utført drapet, kjent som Stephan E, skal ha vært sint på Lübcke på grunn av hans innvandringsvennlige politikk. Lübcke var med i kristendemokratiske CDU, som også er statsminister Angela Merkels parti.

Drapet førte til mye oppstyr i Tyskland, hvor høyreekstremistisk kriminalitet har blitt mer vanlig. Det var lange køer med journalister utenfor domstolen i Frankfurt tirsdag. På grunn av koronaviruset får kun et begrenset antall mennesker følge rettssaken fra salen.

I tillegg er en 44-åring, kjent som Markus H, siktet for medvirkning til drapet ved at han skal ha satt 46-åringen i kontakt med en våpenhandler og hjulpet til med skytetrening.

46-åringen hevder nå at de begge var ved åstedet, og at det var 44-åringen som avfyrte skuddet. Men etterforskere mener fortsatt 46-åringen var alene om selve handlingen.

Mannen fikk alvorlige skader etter at noen stakk ham i ryggen i Lohfelden, som ligger i nærheten av Kassel. Etterforskere tror at en kniv som ble funnet i 46-åringens besittelse, ble brukt i angrepet.