Migrasjon splitter Löfvens koalisjonsregjering

Socialdemokraterna vil blant annet forlenge foreldelsesfristen for utvisningsvedtak.
Miljöpartiet er i krisemøte etter at det ble klart at regjeringspartner Socialdemokraterna vil samarbeide med de borgerlige om migrasjon, ifølge svenske medier.
5Shares

Avisene Aftonbladet og Expressen skriver med henvisning til anonyme kilder at et flertall i partiledelsen vurderer å forlate regjeringen.

Striden dreier seg om at statsminister Stefan Löfvens parti Socialdemokraterna (S) har uttrykt en ambisjon om å gjøre et forlik med de borgerlige partiene i migrasjonspolitikken, istedenfor å levere inn et samlet forslag til Riksdagens migrasjonskomité.

Socialdemokraterna vil blant annet forlenge foreldelsesfristen for utvisningsvedtak. Miljöpartiet (MP) mener dette vil føre til at familier går under jorda mens de venter på muligheten til å levere en ny asylsøknad.

Socialdemokraterna håper imidlertid at de fortsatt kan få med seg regjeringspartneren på et bredt forlik med de fire borgerlige partiene Moderaterna, Kristdemokraterna, Centern og Liberalerna.

Löfven leder en koalisjon med Miljöpartiet, men mindretallsregjeringen hans er helt avhengig av en samarbeidsavtale med de borgerlige partiene Liberalerna og Centern.

Et gjennomsnitt av flere meningsmålinger utført for Sveriges Radio lørdag viser at Miljöpartiet har en oppslutning på 3,4 prosent, det laveste på ti år.