Arresterte mistenkte ekstremister

Fransk politi aksjonerte i morgentimene i dag mot det de mistenker er islamistiske ekstremister
Foto: Flickr (Illustrasjonsfoto)
President Nicolas Sarkozy melder at politiet har arrestert 19 personer i en koordinert aksjon mot "islamistiske ekstremister".

Meldingen kom ifølge CBS News på Europe-1 radio i dag morges. Det ble gjort våpenbeslag på noen av stedene, blant annet av geværer av typen AK-47. France24.com melder at det var den innenlandske etterretningstjenesten DCRI sammen med elitestyrker fra politiet RAID-enhet som foretok arrestasjonene i dag morges. Arrestasjonene skjedde i byene Toulouse, Nantes, Le Mans og i Paris-området.

President Sarkozy sier flere aksjoner står for døren. Aksjonene kommer etter flere terror-angrep i Syd-Frankrike. 23 år gamle Mohamed Merah, som hevdet bånd til terrororganisasjonen Al Qaida tok på seg ansvaret for terrorangrepene der flere mennesker ble drept. Han ble selv drept i en skuddveksling med politiet forrige uke. 

– Det er for tidlig å si om det er noen direkte forbindelse mellom aksjonene og terroristen Merah, sier Cédric Delage, som er område-sekretær for politiets fagforening i Toulouse, ifølge France24.com.

Frykter franskfødte terrorister

Merahs terrorangrep er de verste i Frankrike siden 1990-tallet og har forårsaket bekymring for at det finnes flere ekstreme islamister som er født og oppvokst i Frankrike og som er villige til å bruke vold.

Muslimer i Frankrike har vært redde for økt konflikt og islamhat etter terrorangerepene og franske politikere har oppfordret folk til ikke å sette likhetstegn mellom islam og terrorisme, skriver CBS News.

Men dette har ikke stoppet frykten for ekstrem islam. På torsdag ble en rekke muslimske lærde fra diverse land nektet innreise til landet for å delta på en konferanse arrangert av en fundamentalistisk islamsk gruppe.