Protester og portforbud etter at svart mann ble skutt av politi i USA

Sent søndag kveld brant det i noen av gatene der demonstrantene konfronterte politiet. (Illustrasjonsfoto)
Et nattlig portforbud var ikke nok til å stoppe protestene i byen Kenosha i amerikanske Wisconsin etter at en svart mann ble skutt og såret av politiet søndag.

En video på sosiale medier sies å vise hvordan politiet skyter sju skudd mot ryggen til en mann som lener seg inn i en bil. En person er på sykehus med alvorlige skader, opplyser politiet i byen. De sier de rykket ut til en «hendelse i en nær relasjon», men har ikke kommet med nærmere detaljer om hva som skjedde før mannen ble skutt.

Demonstranter marsjerte senere mot bygningen der sheriffen har sitt hovedkontor. Bygningen var nesten helt sperret av, og det var plassert politi på taket.

Sent søndag kveld brant det i noen av gatene der demonstrantene konfronterte politiet. Det ble innført portforbud til mandag morgen klokken 7. Opprørspoliti sto langs gaten, og i morgentimene ble det brukt tåregass for å spre demonstrantene.

Også guvernør Tony Evers har gått hardt ut mot politiet.

– Selv om vi ikke har alle detaljene, så vet vi at dette ikke er første gang en svart mann eller person er skutt, såret eller drept uten nåde av personer i politiet her i delstaten eller i landet, sier han i en uttalelse natt til mandag.

Påtalemyndigheten, som etterforsker saken, har ikke kommet med noen opplysninger om politifolkene som var involvert, men sier de er permittert inntil videre.