Trist av svensk moské-dokumentar

For moské på Gulen: KrFs topplistekandidat Trude Brosvik hevder moskébygging vil være til fordel for innvandringen.
Foto: Flickr
- Det er et bedrøvelig bilde som kommer frem i programmet. Man kan aldri legitimere vold mot kvinner, sa Omar Mustafa, talsmann for Islamiska Förbundet etter at SVT-program onsdag avslørte tvilsomme holdninger hos imamer. 
0Shares

Svensk tv avslørte i en dokumentar onsdag kveld at imamer i flere av Sveriges største moskeer ga kvinner råd som går mot svensk lov. Det skriver aftenposten.no.

Kanalen sendte to kvinner til ti av landets største moskeer. Den ene fortalte at hun ble slått av mannen sin, som hadde giftet seg med enda en kvinne, og at hun ikke lenger ville ha sex med ham. I seks av moskeene ble hun rådet til å allikevel ha sex med ham når han ville. I bare to moskeer ble hun rådet til å anmelde volden, mens i seks ble hun advart mot å anmelde. Bare to opplyste at flerkoneri var i strid med svensk lov.

I én moske i Malmö ble slaget kvinnen fortalte om bagatelisert, og mannen viste på sin egen arm hvordan det er greit å slå.

Det handler ikke bare om svensk lov, men også om islams verdigrunnlag.

– Du skal aldri, aldri, aldri tenke at du skal gå til politiet, sa imamen.

Trist
Dokumentaren vekker sterke reaksjoner i Sverige.

– Flere ting som sies i reportasjen, er uakseptable, sa integreringsminister Erik Ullenhag i en TV-debatt på SVT 2.

I samme debatt sa Omar Mustafa, ordfører for Islamiska Förbundet, dette:

– Det finnes ingen formildende omstendigheter, ingen unntak – det handler ikke bare om svensk lov, men også om islams verdigrunnlag.