Vil strømlinjeforme Chiles utlendingslov

Santiagos internasjonale lufthavn Pudahuel: til Chiles hovedstad får du ikke billigere nettbillett enn snaue 11.000 kroner, ifølge testen Utrop foretok.
Foto: Claudio Castello
Chilenske myndigheter vedtar en ny handlingsplan som skal modernisere og oppdatere utlendingsloven i landet, skriver nettstedet inmigrarachile.com.
0Shares

I Chile er det innenriksdepartementet og underdirektoratet for offentlig sikkerhet som har hovedansvaret for innvandrings- og flyktningepolitikken.

Landet har på grunn av sin sterke økonomiske vekst blitt attraktivt for arbeidsinnvandring fra nabolandene Bolivia og Peru, samt andre latinamerikanske land. Landet tar også inn kvoteflyktninger fra blant annet Colombia, Kongo og Palestina.

Tunge og byråkratiske lover

Samtidig har også denne nye virkeligheten sine utfordringer. Innvandringslovene som gjelder nå ble vedtatt på 80-tallet, da Chile var et diktatur og et utvandringsland, og beskrives som “tunge og byråkratiske”. 

– Vi trenger en lovoppdatering for å gi de som kommer hit en bedre hverdag. Folk som er på lovlig vis trenger langt kjappere saksbehandling slik at de lettere kommer i jobb, mens de som er her uten papirer kan få en anstendig utsendelse, sier kilder ved departementet til inmigrarachile.com.