“Champagnerasist” endte bak lås og slå

 
Foto: Foto: Skjermdump/youtube.com
42-åringen Jacqueline Woodhouse må sone fem måneder for hets mot folkegrupper i offentligheten.
0Shares

Woodhouse (bildet) hadde drukket en god del champagne da hun i januar tok undergrunnsbanen i London for å komme seg hjem. Under turen, sterkt ruspåvirket, klarte hun ikke å styre seg og la ut en voldsom tirade, der hun langet ut mot utlendinger som ifølge henne ødelegger Storbritannia, skriver Dagbladet.

42-åringens tirade ble filmet av en medpassasjer, og deretter lagt ut på nettet. Videoen viser at hun også skal ha truet en medpassasjer av pakistansk opprinnelse.

– Jeg pleide å bo i England, men nå jeg bor i de forente nasjoner. Hvor kommer dere fra? Nei, dere er noen utenlandske drittsekker, var noe av det Woodhouse skal ha sagt i videoen.

– En skam

Woodhouse, som vanligvis jobber som sekretær og personlig assistent, har nå fått en 21-uker lang fengselsstraff. I tillegg er hun dømt til et nattlig portforbud som skal overvåkes elektronisk og bannlyst fra å bruke Londons undergrunnsbane i en ubestemt periode. Ifølge The Sun uttalte dommeren seg ganske krasst da hun leste opp dommen mot 42-åringen.

– Alle som ser dette klippet vil føle en dyp skam over at våre borgere kan utsettes for en slik behandling.

Angrer

42-åringens forsvarer sier ifølge The Daily Mail at Woodhouse skammer seg over hendelsen, og at hun ofte har vært nervøs når hun tar undergrunnsbanen siden terrorangrepene i London i 2005.

– Min klient er forskrekket når hun ser klippet og tilbyr en ektefølt beklagelse særlig til alle involverte, men også til alle de som var på toget og de som har sett klippet på nettet, sier forsvareren. Som også legger til at kvinnen har venner og familiemedlemmer som er svarte eller med asiatisk bakgrunn.