Hundrevis av honduranske migranter pågrepet og busset tilbake fra Guatemala

antiguaguatemala, guatemala, streets
De fleste av de øvrige 1.000 har enten allerede gått med på å repatrieres, eller befinner seg forskjellige steder i Guatemala. (Illustrasjonsfoto)
Hundrevis av migranter fra Honduras som ville til USA, er fanget inn av guatemalanske myndigheter og sendt tilbake til Honduras med buss.

Rundt 2.000 fattige honduranere tok seg i samlet flokk inn i Guatemala tidligere denne uka for å forsøke å komme seg til USA.

Men de ble fredag stanset av en militær veisperring, og lørdag var de fleste av de 1.000 som fortsatt befant seg på veien ved sperringen, borte.

Politiet sier at de ble lastet om bord i busser og militære lastebiler og kjørt tilbake til grensa.

De fleste av de øvrige 1.000 har enten allerede gått med på å repatrieres, eller befinner seg forskjellige steder i Guatemala.

Mindre grupper på under ti mennesker kunne lørdag fortsatt ses langs veien, selv om forholdene for migranter knapt kunne vært verre.

Guatemalas myndigheter betrakter dem som en koronarisiko og lovet å deportere dem, Mexicos president mener karavanen var et komplott for å påvirke valget i USA, og på toppen av det hele blir regionen de neste dagene rammet av den tropiske stormen Gamma.