Italia kutter kraftig i bøter til skip som hjelper migranter

Bøtene for organisasjoner som redder migranter som kommer ulovlig inn i italiensk farvann, kuttes fra opptil en million euro – nesten 11 millioner kroner – til mellom 10.000 og 50.000 euro.
Foto: CameliaTWU/Flickr
Italia myker opp de strenge migrasjonslovene som ble innført av den forrige regjeringen. Bøter til skip som bistår migranter kuttes kraftig.
74Shares

Regjeringen endrer de såkalte sikkerhetsdekretene som Matteo Salvini fikk gjennom i 2018 og 2019. Det nye vedtaket utvider asyl- og arbeidsrettigheter for migranter og reformerer mottakssystemet med styrket fokus på integrering, heter det i en uttalelse fra regjeringen tirsdag.

Bøtene for organisasjoner som redder migranter som kommer ulovlig inn i italiensk farvann, kuttes fra opptil en million euro – nesten 11 millioner kroner – til mellom 10.000 og 50.000 euro. Det skal ikke gis bøter til skip som holder kontakt med landet der de er registrert og retter seg etter maritime myndigheter som organiserer redningsarbeidet til havs, sier regjeringen.

President Sergio Mattarella hadde bedt om at Salvinis regler måtte endres, særlig bøtene, som presidenten mente var uforholdsmessige.