English Defence League hacket av islamister

En stor del av innvandrere som bor i Oslo er skattebetalere, og er også med på "å sponse innvandringen", som det heter i et utspill fra Oslo-Frp (illustrasjonsbilde).
Foto: Flickr
Hackerne mener de har bevis for at nordmenn har donert penger til organisasjonen.
0Shares

En gruppe hackere som har klart å bryte seg inn i PCer som tilhører ledelsen i English Defence League har publisert opplysninger om at fire nordmenn skal ha gitt penger, skriver Dagbladet

Totalt står drøyt 160 navn og adresser oppført på ei liste som nå sirkulerer på nettet. Blant dem er fire nordmenn. I tillegg finnes også e-postadresser, passord, IP-adresse og telefonnummer.

Hacket Blair

Hackeren TriCk er bosatt i England og skal ifølge nettstedet Daily Beast være 17 år. Gruppa han knyttes til, TeaMp0isoN, har bekreftet å stå bak EDL-angrepet. Gruppen står også bak publiseringen av tidligere statsminister Tony Blairs kontaktinformasjon på nettet, og var sentrale da Facebook ble utsatt for et massivt hackerangrep.

– Her har vi databaser, navn, adresser, eposter, passord, telefonnumre og IP-adresser tilhørende English Defence League og British National Party. All informasjonen er skaffet til veie av meg, TriCk, og jeg representerer TeaMp0isoN og Mujahideen Hacking Unit (sic), står det i et Word-dokument der informasjonen er publisert.

Penger på avveie

Av de fire nordmenn som står på listen finnes det en forretningsmann og gründer, en rockemusiker og en kulturarbeider, alle fra Oslo, og en politisk aktiv transportarbeider fra Sørlandet. 

Forretningsmannen fra Oslo har Ebay-kjøp som eneste mulige forklaring på hvordan hans penger har havnet hos EDL.

– Jeg handler mye på Ebay, og har også handlet med engelskmenn. Men jeg har aldri gitt penger til EDL bevisst, sier han til Dagbladet.