Vil ha strengere kleskoder

Vil ha anstendigheten tilbake: i et muslimsk land som Emiratene er det flere som er kritisk til hvordan vestlige turister kler seg
Foto: Reinis Traidas
Myndighetene i Abu Dhabi vurderer å innføre en ny kleskode-lov for å få bukt med lettkledde turister. 
0Shares

Et lovforslag som skal nekte lettkledde personer adgang på supermarkeder og på gatene i De forente arabiske emirater er nå tilbehandling. Landets myndigheter har sett seg lei av lettkledde turister, særlig kvinner i minimale bikinier på stranden og menn med bar overkropp på supermarkeder, skriver The Telegraph.

I likhet med mange majoritetsmuslimske land regner Emiratene også seg selv som et tradisjonelt samfunn. Men i motsetning til blant annet Saudi-Arabia og andre land i araberverdenen har ikke Emiratene en offisiell politikk som påbyr eller forbyr ulike klesstiler. 

– I enkelte land forbyr man visse klesplagg, som skautet. Vi må også få lover som garanterer at folk kler seg anstendig i samsvar med våre normer, uttalte Hamad Al Rahoumi, medlem i det føderale parlamentet.

Forvirrende

Administrerende direktør i reiseselskapet Insignia, Gaurav Sinha, mener problemet først og fremst ikke handler om at utlendinger ikke respekterer den lokale kulturen, men at de er uvitende om hvordan de skal kle seg og te seg.

– Noen offentlige steder har egne kleskoder, andre har ikke kleskoder i det hele tatt. Så lenge vi ikke har en lov som alle, emiratere, som fastboende utlendinger og som turister kan forholde seg til, så vil dette fortsette å skape forvirring, uttalte han til The National.