Rasende libyere angrep milits

30.000 Benghazi-boere viste sitt sinne sist fredag, da to militsgrupper, begge anklaget for angrepet på USAs konsulat 11. september, ble voldelig jaget vekk fra byen.
Foto: Foto: Skjermdump/YouTube/BBC News
Hundrevis av demonstranter i Benghazi angrep hovedkvarterene til to militsgrupper, ifølge New York Daily News. 

Brigaden Rafalla al-Sihati var inntil nylig var sett på som lojal til den nye post-Ghaddafi-regjeringen i Libya. Nå står man sammen med den islamistiske gruppen Ansal Al-Sharia anklaget for å ha medvirket til urolighetene som følge av utgivelsen av filmen Innocence of Muslims.

Urolighetene i Benghazi endte med at USAs konsul i byen, Chris Stevens, mistet livet i et angrep på konsulatet.

– Aldri mer Al-Qaeda!

En demonstrasjon sist fredag etter fredagsbønnen, som opprinnelig startet som en fredelig demonstrasjon for ytringsfrihet og mot religiøse militser, endte til slutt i kaos og vold. Flere tusener, iført rifler og macheter, fant veien til militsenes tilholdsted. Ifølge New York Daily News skal også enkelte regjeringssoldater som sympatiserte med demonstrantene ha blitt med på angrepet. 

Mobben kastet brannbomber og skal også ha lyktes med å jage vekk militsene før en større gruppe regjeringssoldater ordnet opp i situasjonen. 

– Vi kjempet med vårt eget blod for Libyas befrielse. Hverken islamister eller andre skal få lov til å vanære den libyske friheten, Aldri mer Al-Qaeda!, ropte en av demonstrantene ifølge avisen.

Sympatiforhold

Sinnet over militsene og drapet på Stevens har News Wire Service sin begrunnelse i at Benghazi-boere fortsatt nærer et sympatiforhold til USA.

– USA tok Benghazis og opprørernes parti i borgerkrigen mot Muammar Ghaddafis diktatur. Mange er også bekymret over at militsgruppene nå i større og større grad tar loven i sine egne hender, skriver nettstedet.