SD-politiker videoavslørt – trekker seg fra alle verv

 
Foto: Janwikifoto/politik.in2pic.com
Riksdagsrepresentant for Sverigedemokraterna, Erik Almqvist (bildet), nektet for å ha ropt «neger-elsker» i en krangel i 2010. Nå går han av etter å ha blitt avslørt av en video, melder TV2.
0Shares

Onsdag publiserte Expressen en video som viser Almqvist brukte rasistiske uttrykk i en svært amper diskusjon med TV-komikeren Soran Ismail i Kungsgatan i Stockholm sommeren 2010.

Almqvist (30) er en av det høyreorienterte partiets mest profilerte politikere og er blant annet gruppeleder i Sveriges nasjonalforsamling Riksdagen.

I videoen som ble offentliggjort onsdag kommer det tydelig frem at Almqvist kaller en mann for “en babbe”, som er en nedsettende betegnelse om folk fra Midtøsten og “blatte-lover”, som på norsk kan oversettes til “negerelsker”. Når en kvinne prøver å stoppe krangelen sier toppolitikeren “skit i den lilla horan”.

Nektet for opptrinnet

Almqvist har helt siden hendelsen fant sted for to og et halvt år siden nektet for det som kommer frem i videoen.

– Jeg synes dette er av veldig tvilsom nyhetsverdi. Jeg vet at dette ikke medfører riktighet. Jeg opplever at man prøver å bygge en story basert på ønsketenkning snarere enn på noe som faktisk har substans, uttalte han til Expressen.

Trukket seg fra alle verv

Litt før klokken 12 i dag informerte partileder Jimmie Åkesson om at Almqvist har trukket seg fra sine partiverv.

– Jeg har snakket med Almqvist, og han går med på å fratre som økonomisk-politisk talsmann og fra sin plass i sentralstyret, opplyste Åkesson onsdag ifølge nyhetsbyrået TT.

Åkesson har også bedt Almqvist vurdere å si fra seg sin plass i Riksdagen.