Gir venstreeliten ansvaret for antisemittismen

 
Foto: Foto: Arkiv
Religionshistoriker og forfatter Hanne Nabintu Herland hevder at Norge har blitt det mest antisemittiske landet i Vesten, og at den venstreorienterte eliten "bærer ansvaret" for dette.
0Shares

Under en samling i regi av Jerusalem Center for Public Affairs forklarte Herland (bildet) hvordan hun mener den radikale venstresiden har gjort Norge til det mest antisemittiske landet i Vesten.

– Hvordan kunne et land som tidligere var en trofast venn av Israel forvandles til en nasjon med en regjering som nekter å ta avstand fra Hamas som terrorrorganisasjon?, spør hun retorisk, ifølge nettstedet idag.no.

Anti-israelisme

Svaret finner hun blant annet i det hun ser på som “fremveksten av den radikale venstresiden”. Habintu mener Norge er dominert av denne elitens syn både på statsledelsesnivå, gjennom fagforeningene, i media og akademia, og i ledelsen av folkekirken. Hun kobler også den negative måten Israel fremstilles på, med fremveksten av antisemittiske holdninger.

– Anti-israelismen er antisemittismens nye ansikt i Europa, sa hun.

Ensidig Palestina-støtte

Herland mener den norske staten bygger opp under antisemittiske holdninger gjennom å ensidig støtte den palestinske siden i konflikten. 

– Graden av anti-israelisme i Norge i dag på statsnivå, i mediene, i fagforeningene, på universitetene, høgskolene og skolene, er høyere enn noen gang før i moderne norsk historie. De mektige individene som har presset gjennom disse negative og partiske holdningene i Norge er i dag ansvarlige for å ha skapt et politisk korrekt hat mot Israel som har sitt utspring fra et usedvanlig fiendtlig syn på Israel. Dette gjenspeiles på en mengde nivåer i samfunnet, var budskapet hennes.

Hun avsluttet med å påpeke at hun øyner håp om forandring.

– Jeg tror at om det norske folket ble gitt balansert, rettferdig informasjon fra en informativ objektiv vinkel, i stedet for den splittende, harde propagandaen fra den radikale venstresiden som har dominert den norske offentligheten så lenge, ville vi se en stor forandring i folkeopinionen, sier hun til idag.no.