Latinamerikanske forfattere samlet i Oslo

 
Foto: Foto: Arkiv
I forbindelsen med den latinamerikanske uken de arrangerer, samlet Litteraturhuset kjente forfattere fra hele kontinentet.
0Shares
Latest posts by Grazyna Skarpås (see all)

– Det var rart å se at andre fra min generasjon skriver om det samme, sier forfatteren Patricio Pron fra Argentina.

Sammen med Alejandro Zambra fra Chile og Horacio Castellanos Moya fra El Salvador besøkte han kjelleren i Litteraturhuset 8. november. Dialogen ble ført av Pedro Carmona-Alvarez (bildet) som er halvt chilensk og halvt norsk.

Samtlige av forfatterne har skrevet historier der ingen er uskyldige. Den tar for seg en vanlig gutt og hverdagslivet i et land fullt av krig. Den handler om å forholde seg til et land, forholde seg til foreldre, forholde seg til politikken. Og forholde seg til seg selv.

I tillegg til en samtale om forfatternes bøker ble utdrag fra tekstene også lest opp både på norsk, engelsk og spansk.

1500 besøkende

På dette arrangementet var salen fullsatt. Litteraturhuset kan rapportere om 1500 besøkende i løpet av denne uken.

Sist gang Litteraturhuset rettet fokuset mot utenlansk litteratur gjennom en uke med samme omfang som denne var i 2009 da de arrangerte en Afrikansk uke.

– Besøket på Afrikansk uke i 2009 var faktisk akkurat det samme, 1500. Vi var den gang, og er i dag, svært fornøyd med å nå ut til så mange med ukjent samtidslitteratur fra kontinenter langt borte. Kinesisk uke var en betydelig større festival, med femten gjester og rundt tretti arrangementer, så her var besøket hele 4000, forteller programsnsvarlig Silje Riise Næss til utrop.no.