Vil starte moské for homofile

Mohamed Ludovic Lufti Zahed fikk ideen til en moské for homofile etter å ha vært på pilegrimsreise til Mekka (bildet)
Foto: Elias Pirasteh/flickr.com/photos/pirasteh/3089289188
Koranekspert Mohamed Ludovic Lufti Zahed får internasjonal oppmerksomhet etter at han meldte at han vil starte en moské for homofile i Paris. 
0Shares

Zahed er grunnlegger av organisasjonen Homofile muslimer i Frankrike og er gift med sørafrikanske Qiyaammudeen Jantjies.

Han forteller ifølge Dagbladet at det var mangelen på segregering av menn og kvinner under hadsjritualene (hadsj eller hajj: pilegrimsreisen til Mekka, red.anm) i Mekka – som tawaf, der de troende går rundt den svarte hellige steinen Kaba – som overbeviste ham.

– Nødvendig

Etter å ha utført hadsj innså jeg at en moské er en nødvendighet for homofile muslimer som ønsker å utføre sine bønner.

– I vanlige moskeer må kvinner sitte bak i lokalet og ha på seg hodesjal; homofile menn er redde for både verbal og fysisk vold. Etter å ha utført hadsj innså jeg at en moské er en nødvendighet for homofile muslimer som ønsker å utføre sine bønner, sier han.

Zahed forteller ifølge Dagbladet at moskeen i utgangspunktet skal bruke et buddhistkapell som lokale. Han er overbevist om at den vil bidra til å bekjempe fordommer to veier: homofobi i islam og islamofobi blant homofile.

Les om Zahed i utenlandske aviser: Hürriyet, Al-Arabyia, The Jakarta Globe, Ekstra Bladet og Huffington Post.