Vil ikke ha homofile eller svarte på laget

Få "fremmede": Zenit St. Petersburg har som eneste russiske klubb aldri kjøpt spillere med afrikansk bakgrunn eller mørk hud, inntil kjøpet av brasilianeren Hulk i august i år. Kjøpet har gitt avsmak blant Zenits nasjonalistvridde supporterklubber.
Foto: Vjatsjeslav Evdokimov/fc-zenit.ru
– Vi er ikke rasister, men ser fraværet av svarte spillere på Zenit St. Petersburg som en viktig tradisjon, sier supportergruppe.
0Shares

Ultrasgruppen Zenit Fan Club Landscrona la ut for noen dager siden et brev på sin hjemmeside i kjølvannet av uroen rundt klubbens kjøp av den brasilianske spissen Hulk. I brevet gir de sterkt uttrykk for at de regjerende russiske mesterne i fremtiden “skal avstå fra å kjøpe svarte eller homofile spillere”, skriver The Independent.

– Som symbol for byen St. Petersburg er Zenit nødt til å opprettholde en nasjonal og russisk identitet, sto det skrevet.

Videre sto det i brevet at man ønsker flere lokale eller europeiske spillere i laget.

– Spillere fra andre broderlige slaviske folkeslag, som Ukraina og Hviterussland, samt fra de baltiske statene og Skandinavia er velkomne. Vi har samme mentalitet, historiske og kulturelle bakgrunn som disse landene.

Sa nei etter drapstrusler

Zenit er sålangt den eneste toppklubben i russisk fotball som aldri har signert spillere med afrikansk bakgrunn. Klubben var ved et par forsøk nære på, men drapstrusler fra egne fans førte til at spillerne som var i kontraktsforhandlinger valgte andre klubber.

En talsmann for klubben nektet å kommentere brevet, ifølge lokale medier, men tidligere Zenit- og Russland-spiss Alexander Panov sa at fansen hadde ingen rett til å påvirke hvem klubben skal eller ikke skal kjøpe.

– Alle klubber i verden har svarte spillere. Hvis de er gode, men holder seg borte fra Zenit fordi de føler seg skremt vekk, så har klubben et stort problem. Fansen har rett til å gå på kamper eller bli hjemme. Ikke til å trakassere spillere, uttalte han til lokalavisen Nevskoye Vremiya.