Sverigedemokrat trekker seg fra riksdagen

Erik Almqvist ble utagerende under en krangel på byen i Stockholm
Foto: Youtube
Erik Almqvist trekker seg fra riksdagen etter halvannen måneds usikkerhet. Grunnen er en video som avslører rasistiske kommentar under en fyllekrangel sommeren 2010.
0Shares

Sverigedemokratenes (SD) tidligere økonomisk-politiske talsmann trekker seg fra riksdagen og partiet, ifølge sverigesradio.se. Han er likevel ikke ute av miljøet rundt partiet: Han blir hyret inn av forlaget Samtid og framtid, som er tilknyttet SD, for å delta i en kommende mediesatsing. 

– Etter en del har vi sammen landet på et standpunkt om at det verken gangne Erik eller partiet at han fortsetter i riksdagen, sier Björn Söder, partisekretær i SD ifølge kanalen.
 
Söder sier at partiledelsen har anmodet Almqvist om alvorlig å overveie sin framtid i riksdagen. Söder bekrefter overfor kanalen at Almqvists situasjon ble uholdbar fra partiets synsvinkel.
 
Rasistiske kommentarer

Kort tid etter at det ble kjent at han forlater riksdagen og partiet sendte Almqvist selv ut en Twitter-melding:  “Att jag nu lämnar riksdagen betyder alltså inte att ni blir av med mig om ni trodde det”. Beskjeden avsluttes ifølge kanalen av en smiley som smiler og blinker.

Bakgrunnen for at Almqvist trekker seg, er en video som ble lekket til pressen i november. Her havner SD-toppene Erik Almqvist, Christian Westling og Kent Ekeroth i diskusjon med komikeren Soran Ismail. Under diskusjonen som etterhvert utviklet seg til en opphisset krangel, kom Almqvist med rasistiske og kvinnefiendtlige kommentarer.