Dansk politi sier de har avdekket terrorplaner i Danmark eller Tyskland

– Vi tar saken svært alvorlig, sier dansk politi.
Foto: Pixaby
Dansk politi sier de har funnet både våpen og ingredienser til å lage en bombe under etterforskningen av den dansk-tyske terrorsaken.

Politiet vet imidlertid ikke om angrepet skulle gjennomføres i Danmark eller Tyskland, ifølge operativ sjef hos Politiets Efterretningstjeneste (PET), Flemming Dreyer.

– Vi tar saken svært alvorlig, sa han da dansk politi holdt sin første pressekonferanse om saken fredag formiddag.

– Vi har funnet de ingredienser som skal til for å lage en bombe. Vi har også funnet våpen som pumpehagler og en jaktrifle med kikkertsikte. Det er funn som bekymrer oss, sier Dreyer.

I tillegg er det funnet en lunte og flere andre komponenter som kan brukes til å fremstille bomber.

Ifølge danske medier er tre brødre med syrisk bakgrunn hovedmistenkte i saken

Under pressekonferansen opplyste politiet at de sju personene som ble pågrepet i en større politiaksjon på Sjælland 6. til 8. februar, er siktet for å ha brutt den danske terrorloven, blant annet ved at de skal ha skaffet seg ingredienser for å lage sprengstoff, samt våpen.

Det ble for øvrig lagt fram få nye opplysninger, og politiet understreket at det er nødvendig å holde kortene tett til brystet i den innledende fasen av etterforskningen.

Politiet understreket at ingenting tyder på at lokalbefolkningen har vært utsatt for noen umiddelbar fare. Flere av de pågrepne hadde adresse i Holbæk vest for København.

Politiet bekrefter også at det er funnet et IS-flagg, noe som gjør at de tror de pågrepne er inspirert av ytterliggående islamisme.