Båt med rohingyaer savnet i Andamanhavet

Ifølge familiemedlemmer av flyktningene skal det ha vært rundt 90 mennesker om bord, blant dem barn. (Illustrasjonsfoto)
Foto: Foreign and Commonwealth Office
En gruppe rohingya-flyktninger har i flere uker drevet rundt i Andamanhavet, uten mat og vann. Flere skal alt ha mistet livet, ifølge UNHCR.
71Shares

Båten med flyktninger la ut fra det sørlige Bangladesh for rundt to uker siden, og ingen vet hvor den nå befinner seg.

Ifølge familiemedlemmer av flyktningene skal det ha vært rundt 90 mennesker om bord, blant dem barn.

FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) har bedt Indias kystvakt bistå, men søket etter båten har så langt vært resultatløst.

– Å, Gud, redd alle dem som er i båten, inkludert min sønn, med din guddommelige magi. Sett dem et sted langs kysten av elven. Vær så snill, oppfyll ønskene mine om at sønnen min drar dit, sier Kasima Khatun, moren til en 25 år gammel mann om bord i båten, til nyhetsbyrået AP.

Hun sier hun ikke vet hvordan det går med sønnen, og at han bare tok med fire liter vann.

Ifølge Chris Lewa i Arakan Project, som overvåker rohingya-krisen, skal minst åtte ha mistet livet om bord i båten, som driver rundt uten motorkraft. Det har ikke vært kontakt med båten på flere dager.

– Vi snakket med dem til å begynne med, men nå er de sporløst vekk. De har verken vann eller mat, drikker sjøvann og dør, sier Lewa.

Nærmere 800.000 rohingyaer ble høsten 2017 drevet på flukt over grensa fra Myanmar til Bangladesh, der de siden har levd i overfylte leirer.

Tusenvis har siden forsøkt å ta seg videre sjøveien i skrøpelige farkoster til land som Malaysia og Indonesia, men hundrevis har omkommet under forsøkene.