Rohingya-båt funnet drivende av indisk kystvakt

Det er foreløpig ikke kjent hvor mange personer som er reddet.
Foto: Bangladesisk kystvakt
Indias kystvakt har bistått en båt med rohingya-flyktninger med mat, vann og medisinsk hjelp etter at båten ble funnet drivende i Andamanhavet, ifølge UNHCR.
8Shares

Båten har vært savnet etter at det tidligere ble meldt at den hadde drevet rundt i rundt to uker etter å ha fått motorstans, og at minst åtte personer skal ha mistet livet. Mange andre lider av ekstrem dehydrering og sult ettersom båten har gått tom for mat og drikke.

– Vi forstår at den indiske kystvakten bisto med mat, vann og noe medisinsk hjelp på mandag, sier talsperson Catherine Stubberfield for FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) torsdag.

Flyktningene bør få gå i land ved nærmeste trygge havn, sier hun.

Det er foreløpig ikke kjent hvor mange personer som er reddet. Ifølge familiemedlemmer av flyktningene skal det ha vært rundt 90 mennesker om bord, blant dem flere barn.

Menneskesmuglerne forlot skipet for flere dager siden, ifølge Stubberfield.

Båten med flyktninger la trolig ut fra distriktet Cox’s Bazar i det sørlige Bangladesh. Gruppen Arakan Project, som overvåker rohingya-krisen, hadde kontakt med båten en stund, men hadde onsdag ikke hatt kontakt med dem på flere dager.

Nærmere 800.000 rohingyaer ble høsten 2017 drevet på flukt over grensa fra Myanmar til Bangladesh, der de siden har levd i overfylte leirer.

Tusenvis har siden forsøkt å ta seg videre sjøveien i skrøpelige farkoster til land som Malaysia og Indonesia, men hundrevis har omkommet under forsøkene.