Canadiske muslimer hjalp med å avdekke terror

Kunne blitt terrormål: to menn tilknyttet terrornettverket Al-Qaeda hadde planer om å utføre en bombeangrep på toget mellom Toronto og New York. I stedet ble de angitt av sine egne trosfeller.
Foto: Wikimedia Commons
– Hadde det ikke vært for det muslimske miljøet ville vi aldri klart å arrestere de to terrormistenkte, sier politiet i Toronto.
0Shares

Tirsdag kunne politiet i Toronto i Canada annonsere arrestasjonen av to personar for terrorplanlegging, og hindringen av et mulig terrorangrep mot jernbanalinjen som går mellom New York og Toronto.

30 år gamle Chiheb Esseghaier, og 35 år gamle Raed Jaser er begge under politiets varetekt. Begge skal ha vært i det islamisitiske miljøet i Canada, og har ifølge politiet bånd til terrornettverket Al-Qaeda. Men uten tips fra canadiske muslimer ville politiet aldri hatt sjansen til å arrestere de to, påpeker etterforsker Doug Best til Al Jazeera.

– Uten denne hjelpen ville vi i dag ikke ha snakket om en arrestasjon, sier advokat og talsperson for canadiske muslimer, Hussein Hamdani til TV-kanalen.

– Forkjempere for fred
Frykten i de muslimske miljøene om at vanlege muslimar kunne få problemer på grunn av arrestasjonene, var en hovedårsak til at man hjalp politiet i etterforskningen.

– Her ser vi beviset på at canadiske muslimer er forkjempere for fred, i stedet for å bli sett på som medskylige, seier Hamdani.