21-åring benekter rasistisk motiv for åtte drap i Atlanta

Sju av ofrene var kvinner, og seks av de drepte hadde asiatisk bakgrunn, opplyser politiet.

En 21 år gammel hvit mann er pågrepet for skytingen på en rekke massasjesalonger i Atlanta tirsdag kveld.

Sheriff Frank Reynolds i Cherokee County sier at det er for tidlig å si hvorvidt angrepet var rasistisk motivert, men at «indikatorene nå er at det kanskje ikke er det».

– Vi tror at han har besøkt disse stedene tidligere, sier Reynold.

– Han har tilsynelatende et problem, noe han kaller sexavhengighet, og ser på disse stedene som en fristelse som han ønsket å eliminere, sier politisjef Jay Baker.

Politiet har ikke bekreftet at massasjesalongene solgte sex. Det skal være flere strippeklubber i området der angrepene fant sted.

Mannen åpnet ild ved tre salonger på ulike steder, og angrepet varte i rundt en time. Politiet i Atlanta får bistand fra FBI i etterforskningen.

21-åringen skal ha vært alene om angrepet, og politiet fant en 9 mm pistol i bilen hans.

Politiet tror også at mannen var på vei til Florida for å utføre et nytt angrep mot «en type pornoindustri» da han ble pågrepet.

Under pandemien i 2020 opplevde USA det laveste antallet massedrap på over ti år. Massedrap i USA defineres som hendelser med fire eller flere drepte, ikke inkludert gjerningspersonen.

Hendelsen har ført til sterke reaksjoner, blant annet fra tidligere president Barack Obama.

– Selv når vi slåss mot pandemien, fortsetter vi å forsømme den langvarige pandemien med våpenvold i America, sier Obama.

Han viste til at drapsmotivet ikke er kjent, men understreker at identiteten til ofrene viser en alarmerende økning i antiasiatisk vold.