21-åring benekter rasistisk motiv for åtte drap i Atlanta

En 21 år gammel mann erkjenner å ha drept åtte personer ved massasjesalonger i Atlanta. Han benekter at angrepet var rasistisk motivert.

Sju av ofrene var kvinner, og seks av de drepte hadde asiatisk bakgrunn, opplyser politiet.

En 21 år gammel hvit mann er pågrepet for skytingen på en rekke massasjesalonger i Atlanta tirsdag kveld.

Sheriff Frank Reynolds i Cherokee County sier at det er for tidlig å si hvorvidt angrepet var rasistisk motivert, men at «indikatorene nå er at det kanskje ikke er det».

– Vi tror at han har besøkt disse stedene tidligere, sier Reynold.

– Han har tilsynelatende et problem, noe han kaller sexavhengighet, og ser på disse stedene som en fristelse som han ønsket å eliminere, sier politisjef Jay Baker.

Politiet har ikke bekreftet at massasjesalongene solgte sex. Det skal være flere strippeklubber i området der angrepene fant sted.

Mannen åpnet ild ved tre salonger på ulike steder, og angrepet varte i rundt en time. Politiet i Atlanta får bistand fra FBI i etterforskningen.

21-åringen skal ha vært alene om angrepet, og politiet fant en 9 mm pistol i bilen hans.

Politiet tror også at mannen var på vei til Florida for å utføre et nytt angrep mot «en type pornoindustri» da han ble pågrepet.

Under pandemien i 2020 opplevde USA det laveste antallet massedrap på over ti år. Massedrap i USA defineres som hendelser med fire eller flere drepte, ikke inkludert gjerningspersonen.

Hendelsen har ført til sterke reaksjoner, blant annet fra tidligere president Barack Obama.

– Selv når vi slåss mot pandemien, fortsetter vi å forsømme den langvarige pandemien med våpenvold i America, sier Obama.

Han viste til at drapsmotivet ikke er kjent, men understreker at identiteten til ofrene viser en alarmerende økning i antiasiatisk vold.