Opptøyer sprer seg

Setter biler i brann: opptøyene i forstaden Husby i Stockholm har vart i to netter på rad. Nå frykter man at opptøyene skal spre seg.
Foto: Skjermdump/YouTube/MetroSverige
Bråket i Stockholm sprer seg til nye områder av byen, og politiet utelukker ikke nye opptøyer.

To netter på rad har det brutt ut alvorlig bråk i forstaden Husby, nord for Stockholm. Tross politiforsterkninger etter søndagsnattens bråk ble det også i natt voldelige konfrontasjoner mellom politistyrker og ungdom, skriver Aftenposten.

I natt spredte også urolighetene seg også til nærliggende områder som Kista, Tensta og Rinkeby, men også til forstaden Fittja, sør for Stockholm.

– Sannsynligvis er dette en effekt av hendelsene i Husby, sier informasjonsansvarlig ved politiet i Södertörn, Hesam Akbari til Aftonbladet.

Utløst av drap
Episoden som skal ha startet opprøret skjedde i forrige uke. En 69 år gammel mann, som var bevæpnet med kniv, ble skutt og drept av politiet hjemme i sin leilighet i Husby.

Nå kan det hele ende opp i en intern granskning. Organisasjonen Megafonen, en rettighetsorganisasjon for forstaden, mener politiet gjorde flere alvorlige feil, og krever at man ber offerets familie om unnskyldning.

Skal ha kalt folk for “negre”
Misnøyen forsterkes av at øyenvitner anklager politiet for å ha brukt rasistisk språk som “neger” og “ape” i forbindelse med opptøyene.

– Vi skal benytte riktige ord. Men siden det er en veldig opphetet stemning og man får en sten i hjelmen så kan man kanskje si ting man ikke burde. sier politiets pressetalsperson Diana Sundin til Aftonbladet.