Ber UEFA flytte U-21-mesterskap

 
Foto: Dale Frost
Erkebiskop Desmond Tutu har bedt UEFA å flytte U-21-mesterskapet i fotball fra Israel på grunn av israelernes behandling av palestinsk sport, skriver dagen.no.
0Shares

Kravet går frem via et brev som Tutu (bildet) har skrevet til det europeiske fotballforbundet, UEFA, og som er offentliggjort i avisen The Guardian.

Her skriver biskopen han synes det er sjokkerende at “UEFA viser total ufølsomhet for den klare diskrimineringen som skjer mot palestinske idrettsutøvere av Israel”.

– Fredag var delegater fra Det europeiske fotballforbundet samlet i London der de vedtok nye og strenge retningslinjer for hvordan de skal takle rasisme, et prisverdig vedtak om å bekjempe diskriminering innen sport, skriver biskop Tutu.

Han hevder palestinske idrettsfolk utsettes for slik diskriminering fra Israel, og ber UEFA å omgjøre bestemmelsen om å la Israel være vertsnasjon for U-21-mesterskapet.

Avviser krav
UEFA avviser imidlertid Tutus krav. Generalsekretær Gianni Infantino uttalte under sist helgs kongress i London at de ikke fordømte Israel, og ville heller ikke være med på å flytte mesterskapet som arrangeres 5. og 18. juni.

– UEFA og Det israelske fotballforbundet tar seg av fotball, og kan ikke holdes ansvarlig for politikken til den nasjonale regjeringen. Vi har ingen planer om å flytte turneringen som arrangeres i et legitimt medlemsland i UEFA-organisasjonen, sa Infantino til nyhetsbyrået Reuters.