Høyreekstreme danner borgervern i Sverige

Jaget innvandrerungdommer: høyreekstreme grupper, som de marsjerende fra Svenska motståndsrörelsen her avbildet, har under opptøyene i de innvandrertette bydelene organisert seg i grupper.
Foto: Peter Isotalo
Grupper patruljerte natt til lørdag i flere av Stockholms forsteder, samtidig som opptøyene spredte seg til Örebro og Linköping.
0Shares

Rundt 200 svartkledde høyreekstremister kjørte fredag kveld rundt i Stockholms forsteder i et 30-talls biler, angivelig for å jakte på innvandrerungdommer og få slutt på bilbrannene.

I Tumba, sør for Stockholm, forfulgte de folk i gatene inntil politiet grep inn og stanset dem, melder SVT. Også i andre forsteder kom det rapporter om at høyreekstremister har dannet borgervern, noe politiet lenge har fryktet skulle skje, skriver Expressen

Har spredt seg
Kort tid etter sto flere biler i brann, og politistasjonen i sentrum av Vivalla ble utsatt for hærverk. Det ble også antent en gressbrann, og det brant ved en skole.

Ungdommene knuste også ruter på en politibil, og en politimann fikk glasskår over seg. Han ble brakt til sykehus med glassplinter i øynene.

– Vi har lurt på om hendelsene i Stockholm ville spre seg hit, og nå har de gjort det, opplyser politiets pressetalsmann i Örebro, Mats Nylén, til Aftonbladet.

– Vi forsøker å hindre at de tenner på skoler og boliger. Biler er til sammenligning mye mindre alvorlig, legger han til.