Hollywood-stjerne: − Jaktsesong på asiat-amerikanere

Skuespiller Olivia Munn snakker ut om rasismen mot asiatisk-amerikanere.
Foto: Gage Skidmore
Skuespiller Olivia Munn (40) er blant Hollywood-stjernene som tar et kraftig oppgjør med hatkriminalitet rettet mot amerikanere med asiatisk bakgrunn.
17Shares

I podkasten The Wrap forteller hun at moren er flyktning fra Vietnam og at faren er amerikaner.

– Jeg er halvt vietnamesisk-kinesisk og halvt amerikaner, eller halvt hvit. Angrep mot det asiatiske samfunnet har skjedd veldig lenge, fordi vi blir sett på som den usynlige rasen i landet vårt. Det er en kulturell ting for asiater å bokstavelig talt snu det andre kinnet til og gå videre. På grunn av det er hatkriminalitet mot asiater veldig underrapporter, sier hun i podkasten.

Ifølge VG har også andre kjendiser snakket ut. Chloé Zhao, som står bak storfilmen «Nomadland», skuespillerne Mark Ruffalo, Tzi Ma, Gamma Chan, Lana Condor og Leonardo Nam er blant noen av dem som har stått opp mot hatkriminalitet de siste dagene.

– «Westworld» er en mørk og dystopisk verden, der det er «oss mot dem». «Westworld» er skjønnlitteratur, men i disse tider virker deler av serien å være litt for nær virkeligheten, sier Nam, som spiller Lutz i HBO-suksessen.